VEPAK-lehdistötiedote OKRA 2019

Klapit suoraan myyntipakkaukseen 

UUTUUS: VEPAK-klapinpakkauskone on Okra-näyttelyssä esillä I. Heinilä Oy:n osastolla.

Norjalainen VEPAK AS on maailmanlaajuisesti ensimmäinen yritys, joka on kehittänyt kaupallisesti saatavilla olevan koneen mahdollistamaan polttopuupakkauksen automatisoinnin. Uutuuskone on kuluvan vuoden aikana isolla messukiertueella eri Euroopan maissa ja se on saanut ammattipiireissä hyvän vastaanoton.

Suomessa kone on nyt ensimmäistä kertaa näyttelyssä esillä. VEPAK-pakkauskone tehostaa ammattimaista polttopuun tuotantoa ja lisää klapeista saatavaa tuottoa pakkaamalla klapit automaattisesti suoraan myyntipakkauksiin.

Pakattavat klapit kipataan tai siirretään suoraan klapikoneen kuljettimella koneen täyttösäiliöön, jonka jälkeen kone erottelee roskat ja pakkaa klapit halutun kokoisiin verkkopusseihin tai pahvilaatikoihin. Koneen käyttöön tarvitaan vain yksi henkilö, joka valvoo konetta ja huolehtii valmiiden pakkausten käsittelystä.

Pakkauskoneella voidaan pakata jopa 120 kpl 40 litran pakkausta tunnissa. CE-sertifioitu kone on suunniteltu 20–33 cm polttopuille. Täyttösäiliön tilavuus on noin 2 m³. Koneen mitat ovat 2,6 x 5,0 x 3,1 m (L*P*K) ja paino 1.900 kg. Käyttövoimana on 230 V verkkovirta. Lisätietoa ja videoita koneen käytöstä: www.vepak.no.

Videolinkki: https://youtu.be/z_HUsV-ZgC8

Agentuuri Suomessa: I. Heinilä Oy, www.heinila.fi, ilkka@heinila.fi, p. 045 866 5044, Tykkimiehenkatu 2 as 4, 21280 Raisio. Välitämme Vepak-pakkauskoneiden lisäksi mm. monimuotoiseen metsänhakkuuseen soveltuvia ruotsalaisia HYPRO-traktoriprosessoreja.