KRPAN

Ehkä yllättäviäkin faktoja Sloveniasta: kaunis maa on maantietellisesti hienossa ympäristössä Itävallan ja Italian kainalossa, ulottuen Välimeren lämmöstä Alppien viileille vuorille. Keski-Euroopan turistit suosivat maata edullisen hintatason ja miellyttävän ilmapiirin takia. Niin elinkeinojen kuin metsienkin rakenne muistuttaa Suomea. Molemmat maat ovat Euroopan puustoisimpia (kuva alla).

Vitli-Krpan d.o.o on jo vuodesta 1977 toiminut slovenialainen perheyritys, joka valmistaa KRPAN-tuotemerkillä pääasiassa metsätalouteen liittyviä koneita. Yhtiössä on 235 työntekijää ja yhtiön liikevaihto on vuosittain ollut 30 milj.€ kokoluokkaa.

KRPAN tunnetaan maailmalla erityisesti laadukkaana vinssivalmistajana, mutta lisäksi vuosittaiseen lähes 15.000 kpl koneen tuotantomäärään kuuluu mm. halkaisukoneita, metsäperävaunuja, kuormaimia, juontokouria ja nostolaitesovitteisia kippilavoja. Yhtiön sertifioituja tuotteita on palkittu useilla laatupalkinnoilla eri puolilla maailmaa.

Suomessa on kasvava joukko metsäalan toimijoita, jotka erityisesti haluavat hankkia laadukkaita ja kestäviä työkaluja. KRPAN -tuotteille luvataan jopa 3 vuoden takuun lisäksi varaosien saatavuus useille vuosille. I.Heinilä Oy on aloittanut KRPAN-koneiden tuonnin Suomeen, kysynnän mukaan suoraan Sloveniasta. Varastossa pyrimme jatkossa pitämään eniten kysyttyjä malleja välittömään toimitukseen. Lisätietoja yrityksestä ja sen tuotteista löydät osoitteesta https://www.vitli-krpan.com/en tai Youtubesta hakusanalla Krpan. Kysy lisää!

https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/metsa/metsavarat-ja-metsasuunnittelu/suomen-metsat-euroopassa-vuonna-2015/euroopan-metsaala/