SkogsElmiassa hyvä tunnelma

Ruotsin metsämessuilla sää suosi tällä kertaa osallistujia, ja pari vuotta sitten nähty märkä ja upottava pysäköintialue oli muisto vain. Liikenne sujui hyvin.

Hypron edustavaa osastoa pääväylän varrella ei yleisö voinut olla huomaamatta. Uusissa malleissa muutokset ovat jälleen hillittyjä, perusrakenteisiin ei ole puututtu. Traktorin vo-akseliin suoraan kiinnittävät pumppumallit ovat nyt varustettu säädettävin kiinnikkein, joten yleisimpiin traktoreihin ensiasennus helpottuu. Hypron kaatokoura on nyt saatavilla myös aiempaa tehokkaammalla sahamoottorilla.

Hypro oli esillä myös mielenkiintoisissa kombinaatioissa, esim. kevyeen Alstor 833-ajokoneeseen Hypro 300 oli lisätty omalla aggregaatilla. Eniten kommentteja yleisöltä keräsi kuitenkin Malwa 560, johon oli Hypro 755:n jatkeeksi kytketty vielä perävaunu. Näin tällä yhdistelmällä voi yhdellä ajokerralla tuoda hakkuun tulokset tullessaan. Tästä löytyy myös mielenkiintoinen video: https://www.youtube.com/watch?v=oetz7TrkOJU

Norjalainen VEPAK-klapinpakkauskone keräsi ympärilleen ammattimaisia polttopuun tuottajia ja sai monet miettimään työn tuottosuhteita uudelta näkökannalta. Sama kone on nähtävänä osastollamme Oripään OKRA:ssa heti heinäkuun alussa.  https://www.vepak.no/ Toivottavasti silloinkin säät suosivat!