Syyskuulumisia

Taas julkaistiin yksi eri maiden kilpailukykyvertailu, jonka mukaan Suomi on pohjoismaiden paras. (Ylen uutiset 30.9.2015). Hyvä niin, mutta näitä vertailuja alkaa olla niin monenlaisia ja laidasta laitaan, ettei niistä enää jaksa kiinnostua. Monella isännällä ja urakoitsijalla tuottavuusmittarit ovatkin ihan muualla… Suomessa on aina tiukan paikan tullen ymmärretty, että metsä kasvaa joka päivä. Nykyhallituskin nojaa osaltaan tähän ”tiukan paikan pankkiin”. Saas nähä, mitä saadaan aikaiseksi.

Käytettyä Hyproa kysellään jatkuvasti. Kun koneita on vasta kymmenkunta Suomessa ja kukaan ei vielä ole halunnut luopua tai vaihtaa uuteen, olen joutunut ei-oota tarjoamaan. Ruotsissa tilanne on sama vaikka Hyproja on jo myyty 25 vuotta. Jos siellä myyntiin joku käytetty tulee, se menee saman tien kaupaksi. Valmistajalle tämä on tietty hyvää mainosta; koneiden laatu on kohdallaan. Seuraan tilannetta, ja jos käytetty Hypro Suomesta tai naapurimaista tietooni tulee, lisään tietoa tälle palstalle. Vaihtokoneita emme toistaiseksi ota mutta avustamme mahdollisuuksien mukaan ostajien löytämisessä.

Useissa maissa näyttelyissä keväällä ja kesällä kiertänyt Hypro 450 XL oli jonkin aikaa syksyllä myynnissä Suomessa (on nyt Ruotsissa uudella omistajalla). Kone oli uusinta mallia, jossa on edelliseen versioon tehty muutamia pieniä muutoksia: öljysäiliötä on pienennetty ja samalla öljynlauhdutin on lisätty vakiovarusteeksi, hydraulipumppu vaihteineen on nyt suoraan traktorin vo-akseliin kiinnitettävää mallia (nivelakselikäyttöisen version saa tilauksesta) ja vinssin käyttö hydr.moottorilta toimii nyt rattain aiemman ketjuvälityksen sijaan. Muutokset  perustuvat pitkälti käyttäjiltä tulleisiin toiveisiin.

Uusimmassa esitteessä näkyvän 450-mallin kuvat ovat tästä uusimmasta versiosta. Esitteen suomenkielisen pdf-version löydät tämän sivuston välilehdeltä ”Hyödyllisiä linkkejä”.

Toimitan kaikki mallit sisältävän esitteen, hinnaston ja DVD-videot postitse, soita p. 045 866 5044.

IMG-20150804-WA0004

Ilkka

Yksi kommentti artikkeliin ”Syyskuulumisia”

Kommentointi on suljettu.