Okran kesäkuulumisia

Osasto valmiina (klikkaa isommaksi)

Saksan KWF-metsämessujen jälkeen oli mukavaa kotikulmilla pystyttää jälleen HYPRO-osasto. Koneisiin kiinnostuneita kävi jatkuvana virtana (Okra-kävijöitä oli yht. 83.500). Monet kertoivat jo tutustuneensa HYPRO-nettisivuilla koneisiin, mutta halusivat nyt tutustua niihin konkreettisemmin. 755 HB -pyörämallin hintaa vertailtiin lähinnä käytettyihin motoihin, ja kun vaakakuppiin vielä lyötiin tunnetun valmistajan takuu sekä koneen pienet ylläpitokustannukset, asia selkiintyi monelle.

Markus Heinilä ja Lauri Vallius
755 HB, Markus Heinilä ja Lauri Vallius (klikkaa isommaksi)

Osaston kulmalla kävijämagneettina toimi Lauri Valliuksen keksimä ja kehittämä Cutlink-taimikonhoitolaite, jolla jopa 11 cm:n vahvuiset puut katkeavat kevyesti ja turvallisesti. Lue lisää Cutlinkistä: http://valliusforestry.com/

Vallius Cutlink yleisömagneettina
Cutlink keräsi jatkuvasti yleisöä (klikkaa isommaksi)

Yleisesti kävijöitä arvelutti maa- ja metsätalouden huonot suhdanteet, mutta monet veikkasivat jonkinlaisen patouman purkautuvan syystalvella. Varsinkin isot metsäalan tehdasinvestoinnit ja monet uudet lämpölaitokset tarvitsevat käynnistyessään runsaasti puuta. HYPRO on jo kotimaassaan vuosia kehittänyt traktoriprosessorejaan erityisesti monimuotoiseen ja ympäristöystävälliseen toimintaan. Tähän kiinnittivät huomiota erityisesti ”kaupunkilaismetsänomistajat”, jotka osastollemme pysähtyivät videoita seuraamaan. Myös isäntälinjaa kehittävät kiinnittivät huomiota koneiden keveyteen ja hakkuujälkien siisteyteen.

Okrasta ja hyvin positiivinen maku. Kaikesta taantumapuheesta huolimatta toimintamalleja kehitetään ja tehostetaan taustalla, ja kun konehankinta tulee ajankohtaiseksi, silloin tiedetään jo, millä tuloksia parhaiten kasvatetaan.

Videot keräsivät jatkuvasti katsojia
Videot keräsivät jatkuvasti katsojia (klikkaa isommaksi)

Messukoneet ovat vielä elokuun lopulle nähtävänä varastossa Euran Honkilahdella, esittely sopimuksen mukaan. Tietoja löytyy myös Nettikoneesta hakusanalla Hypro.