Myrsky hämmensi tilauksia

Lähde: ExpressenRuotsia marras-joulukuun vaihteessa peräjälkeen koetelleet myrskyt kaatoivat jälleen metsää ja aiheuttivat pahoja katkoksia sähköihin ja liikenteeseen. HYPRO-tehtaalle myrskyt toivat selvän kysyntäpiikin, kun metsien omistajat ja urakoitsijat tarvitsevat koneita, joilla myrskyjen tuhot pitää saada nopeasti raivattua. HYPRO:n etuina ovat raivauksissakin hyödylliset vinssit, nopea käyttöönotto ja vikkelä siirto traktorilla työmaalta toiselle.

Kysyntä tyhjensi varastot ja aiheuttaa jonkinlaista toimitusviivettä pidentyneen tilauslistan takia. Ennen joulua tehtävät yleisimpien mallien tilaukset ehtivät kuitenkin näillä näkymin toimituksiin jo helmikuun puoliväliin mennessä, joten vielä ehtii uudella koneella keskitalven kuluessa hakkuisiin.

Koska HYPRO Ab on maailman suurin rullasyöttöisten traktoriprosessorien valmistaja – ja haluaa sellaisena pysyä – laaduntarkkailusta pidetään kiinni kiireisinäkin aikoina. Heti koneen takuuaikana paljastuva vika (esim. hydraulikkavuoto kriittisessä kohdassa) aiheuttaa tehtaalla ylimääräistä säpinää jos päätetään samalla vaihtaa osia muihinkin sarjan koneisiin, jotka saattavat olla jo pitkällä kokoonpanovaiheessa. Tällaisessa – onneksi harvinaisessa – tilanteessa toimitusaika saattaa venyä. Ylimääräinen työ on kuitenkin sekä asiakkaan että tehtaan etu, eikä tällaisen tilanteen aiheuttama viive kuitenkaan muodostu kohtuuttomaksi.

Kuva 7.12.15: http://www.expressen.se/vadernytt/efter-helga-lugnare-vader-i-gotaland/