Metsäpäivä su 24.4.

Pidämme yhdessä Vihova Oy:n ja konekeskus Mikolan kanssa konepäivät Euran Honkilahdella. Koneita pääsee myös kokeilemaan!

Kokeiltavana on todella raju urakkamiehen klapikone KRPAN 4218, jonka numerotunnus kertoo jotain olennaista: 42 cm ”ranka” menee klapeiksi 18 t voimalla, vaihtelevalla nopeudella puun kovuuden mukaan. Koneessa on klapien pituuden mukaan säädettävä iskunpituus ja ”Powerdrive” mäntähydraulimoottori katkaisusahassa. Klapien ammattimaiseen tekoon olennaisesti liittyvä mobiili tukkipöytä ja irtoklapikuljetin ovat myös esillä. Ja ”Rankaa” on kokeilijoille varattuna! Alla olevassa linkissä esiintyy heidän edellinen klapikonemallinsa, CS420, jonka koeteltuihin ratkaisuihin tämä kone pohjaa.

https://www.vitli-krpan.com/fi/tuotteet/klapikoneet

Samoin pääsee kokeilemaan miltä tuntuu käyttää huikean nostovoiman omaavaa KRPAN GD 6,6 K-nosturia traktorin hytissä olevin joystick-ohjaimin. Nosturi on asennettu KRPANIN Suomi-varusteisen 10 t kärryn päälle, jossa on vakaa tuplapalkkirunko, ja tieliikenteen uudellakin traktorilla mahdollistavat hydrauliset nelipyöräjarrut.

https://www.vitli-krpan.com/fi/tuotteet/nosturilliset-metsaperavaunut

KRPANIN Ammattitason halkomakonetta pääsee käyttämään, samoin kuin asiaan läheisesti liittyvää halkoniputinta. Halkomakoneesta on kaikki variaatiot esillä, traktori, sähkö ja kombi. Samoin niputtimesta on kaikki mallit, manuaali, puoli- ja täyshydraulinen.

Lisäksi on esillä KRPANIN kärkikippilavat , etukuormain- tai nostolaitesovituksella, juontovinssit ja jo mainetta keränneet tukkikourat, sekä isännänlinjan 0,19, 0,23 ja 0,41(!) kourat, että ammattilinjan 0,24 risukoura ja 0,30 ja 0,38 puutavarakourat.

KRPANIN uusista markkina-alueista vastaava johtaja Mojca Fain on paikalla, joten auki on suora linja Krpanin johtoon.

Myös HYPRO-malliston suosituin malli HYPRO 300 on esillä. Tämä kone 30 cm puun maksimihalkaisijalla ja VO-käyttöisellä hydrauliikalla on erinomainen työjuhta harvennuksille.

https://www.hypro.se/fi/tuotteet/prosessorit

Konekeskus Mikolasta on esillä FAXES klapikoneet käyttäjille, jotka eivät urakoi, tai määrät jäävät alle 50m3, eli lähinnä kotitarvekäyttäjän tarpeisiin. FAXES toimii voimavirralla ja on siksi erittäin nopea kone halkaisuun. Tehdas suosittaa halkaisijaltaan 50cm ja sitä pienempiä puita.

Esillä ovat myös HUSQVARNAN moottori- ja raivaussahat ja erilaisia akkukoneita.

https://www.husqvarna.com/fi-fi/

Ilmoittaudu heti: info@heinila.fi. Ilmoita montako seurueessasi on. Tämä siksi, että voimme varata pientä suuhunpantavaa. Paikka on Virtasen puutyöliikkeen piha Honkilahdella, osoitteessa: Auvaistenraitti 15, Eura. (Hinnerjoki-Loimaa -tien varressa) Tilaisuus on 24.4. klo 10…15.00. Lisätietoja puh. Kimmo 044 978 4855.