Kruunu pudonnut

Kruunu ei ole pudonnut Ruotsin kuninkaan päästä, mutta Ruotsin kruunu on vajonnut ennätyksellisen alas. Svenska Dagbladetin mukaan kruunu ei ole 17 vuoteen ollut dollariin nähden näin heikko. Eipä ihme että suomalaisetkin ovat nyt ahkerasti ostoksilla Ruotsissa.

Hyprollakin ollaan huomattu vientikaupan vetävän nyt hyvin. Myös syksyn ensimmäiset suomalaiset Hypro-asiakkaat ovat tyytyväisinä noteeranneet valuuttaedun.

Myös muita koneita on nyt alettu entistä enemmän kysellä Ruotsista. Etuina Keski-Euroopan koneisiin verrattuna ovat pienemmät rahtikulut ja se, että käytetyn koneen tutkiminen paikan päällä on helpompaa. Kääntöpuoli tilanteessa on tietenkin, että kaupan kiihtyessä uusien koneiden toimitusajat venyvät, ja parhaat käytetyt viedään nopeasti käsistä.

EKP:n päivän virallisen kurssin näet osoitteesta http://valuutat.fi/ekpn-noteeraamat-paivan-valuuttakurssit/ruotsin-kruunu/

Jos haluat seurata valuuttamuutoksia pidemmällä aikavälillä yksi kätevä osoite on https://www.ratesfx.com/cgi-bin/dataview.pl?bc=SEK&cc=EUR&t=52&l=fi .