Käyttäjien kommentteja

Suomessa kuultuja kommentteja:

”Erityisesti tuulenkaatamat eivät aina kaadu parhaaseen mahdolliseen suuntaan. Tilasin  vinssitarvikekaupasta kätevän pylpyrän ja 2 m liinan pikakiinnityshakoineen. Niiden avulla saan vedettyä puun tyveä sivusuunnassa. Eikä maksanut kuin muutaman kympin, ja nyt saan kannon taakse jääneet tai muuten hankalat puut hikoilematta sopivaan asentoon. ”

”Ennenvanhaan kylässä oli 1-2 leikkuupuimuria, joilla isännät puivat myös naapurien viljat. Nykyajan puimuri kylässä voisi olla HYPRO, jolla omistaja tekee naapurienkin hakkuut. Ajatus on sama: tehokas kone korvaa vanhat menetelmät, mutta jokaisen ei sitä kannata hankkia.”

”Naapurit pyysivät minua heti HYPRO:sta kuultuaan tuulenkaatamia siivoamaan. Puolin ja toisin hyvien kokemusten jälkeen voisin harkita siitä lisäansiota laajemminkin, vaikka alunperin se ei ollutkaan tarkoitus.”

”Kesäaikainen työskentelykin saa uusia näkökulmia, kun toisaalta vinssillä voi helposti vetää puut suoraan metsätien varteen ja toisaalta kesähakkuissa ei tällä koneella tule hiki!”

”HYPRO:n 50 m vaijerin avulla sain helposti puut koottua märistä tai kallioisista paikoista, joihin ei ajokoneilla olisi ollut asiaa.”

”HYPRO:lla voi toimia osittain myös sulan maan aikana, kun ajoreitti ja puiden juuret on helppo suojata oksilla.”

”Käyttövivut oppi nopeasti – varsinkin jos on monivipuista venttiilistöä ennekin käyttänyt. Ensimmäisen viikon jälkeen vipuja ei enää tarvinnut miettiä, vaan voi keskittyä seuraamaan puun kulkua.”

”Aion hakata pari-kolme talvea HYPRO:n avulla ja laittaa sen sitten myyntiin. Käyttökustannukset per vuosi jäävät siten hyvin kohtuullisiksi.”

”Rantaa siivotessa kaadoin hankalasti käsiteltävät koivut järven jäälle, josta sain ne HYPRO:lla siististi pois. Samalla oksat tulivat sopivan kauas rannasta.”

”Kaupunkien puistoissa tai taajamien varsilla HYPRO:lla harvennettu metsä jää todella siistiin kuntoon. ”

Otteita ruotsalaisten käyttäjien haastatteluista (www.hypro.se):

Anders Ericsson: ” Olen käyttänyt ensimmäistä HYPRO:a jo yli 25 vuotta, mikä kertoo laitteen laadusta. HYPRO:n ansiosta isänikin pystyi helposti tekemään metsätöitä 80-vuotiaaksi. Metsäkoneista löytyy harvoja koneita, joilla on sama tuottavuus kuin HYPRO:lla”

Jonas Sjöberg: ”Pidin sykesyöttöistä prosessoria liian hitaana. Nopealla rullasyötöllä saan jopa 5 cm:n rangat siististi karsittua.  Iso etu minulle on erityisesti se, että HYPRO:lla puut tulevat hyvin kootuksi suoraan ajoreitille. Nosturin puuttumista en pidä ongelmana, koska joudun kuitenkin vinssaamaan puut aina erilaisista paikoista. Kun minun ei tarvitse muuta kuin kaataa puu moottorisahalla ja HYPRO tekee loput, pystyn päivässä selvittämään huomattavan ison alueen. Lasken tehneeni n. 1.500 m3 viidessä vuodessa ja olen erittäin tyytyväinen HYPRO:n laatuun – ainoa korjaus on ollut viime vuonna vaihtamani vinssin vetokela.”

Lars-Ivar Olofsson: ”Ostin ensimmäisen HYPRO:n v. 1995, v. 2002 hankin 755-mallin ja v. 2004 vielä HYPRO metsäperävaunun. HYPRO on todellakin vastannut odotuksiani, erityisesti silloin, kun 270 ha metsätilalla jouduin selvittämään myrskytuhoja. HYPRO on hyvin palveleva yritys, josta saa aina tarvittaessa ammattitaitoista varaosa- tai neuvontapalvelua.”

Per Ivermark: ”Minulla on 75 ha metsää, jonka haluan hoitaa itse. HYPRO:n avulla voin pitää ajoreittien välinä 50 m. Vuonna 2002 ostamani 450 XL-mallin vaihdoin v. 2007 755-malliin, joka sopii paremmin päätehakkuisiin. Halkaisijaltaan yli 45 cm tukit katkon ja karsin moottorisahalla.  Voin lämpimästi suositella metsänomistajille tai yrittäjille HYPRO-hankintaa, koska tuotteet ovat korkealaatuisia, hyvin tehtyjä ja kestäviä, niissä on laadukas hydrauliikka ja elektroniikka, toiminnot ovat hyvin suunnitellut, varaosatoimitukset nopeat ja koska yhtiö on vakaa ja kilpailukykyinen.”

Ronnie Johansson: ”Minulla on nyt 450 XL-malli, jossa on 2 syöttönopeutta ja 6 m:n nosturi. Rullasyöttöisistä malleista HYPRO on paras, koska siinä ei ole enää mitään ”lastentauteja”.  Aiempaan sykesyöttöiseen verrattuna pystyn tekemään 80 % enemmän puuta samassa ajassa. Hakkuutarpeeni on lähiaikoina 3.000 m3, ja aion tehdä kaiken itse. HYPRO:n laadusta joudun maksamaan, mutta sen hyväksyy toimintavarmuutta ajatellen. Kone täyttää täysin toiveeni, esim. vinssin toiminta on vakuuttavaa.”

***

HUOM! Täydelliset suomennokset haastatteluista ovat vuoden 2015 alusta luettavissa tehtaan sivuilta www.hypro.se