HYPRO FG45

HYPRO FG45-Kaatokoura/Energiakaatokoura

HYPRO FG45 -kaatokoura soveltuu erinomaisesti sekä pysty- että kaadettujen runkojen käsittelyyn. Kaatokoura voidaan asentaa periaatteessa kaikkiin rotaattorilla varustettuihin nostureihin.

Kaatokoura kaataa normaalipituisen halkaisijaltaan 30–35 cm olevan seisovan puun ja pystyy katkaisemaan juuresta paisuneet sekä lyhytkasvuiset puut edullisissa olosuhteissa jopa 45 cm:n halkaisijaan saakka, mikä tekee kourasta toiminnoiltaan ainutlaatuisen sen pienen painon ja koon huomioon ottaen.

FG45:tä on saatavana myös energiakourana. Se on varustettu erikoisterälevyllä, jolla on mahdollista katkaista kaikkea pensaikoista aina 35 cm:n halkaisijan runkoihin asti.

FG45:ssä on kallistustoiminto, joka kallistaa kouran kaatoasentoon automaattisesti, kun kauha avautuu täysin auki. Kun sen halutaan palaavan alkuasentoon, aktivoidaan katkaisusaha, jolloin koura laskee heti vaakasuuntaiseen työasentoonsa.

Nosturin venttiilissä on oltava ylimääräinen osa, johon on liitetty katkaisumoottorin aktivointiin tarkoitettu lisäventtiili. Tämän on oltava vapaavirtauskara-tyyppiä, josta on neutraalissa asennossa virtaus suoraan säiliöön.

Kaatokouran joustavuus ja hydraulitoiminen kallistusnivel helpottavat pääsyä puunrunkoihin juuri oikeassa kaatokulmassa. Tämä tekee kaatamisesta hyvin käytännöllistä ja helppoa. Lisäksi sen kevyt paino mahdollistaa erinomaisesti hyvin pitkän ulottuvuuden nosturien käytön ilman, että se vaikuttaisi haitallisesti vakauteen.

Tekniset tiedot, HYPRO FG45

Katkaisuhalkaisija maks: 45 cm
Kallistuskulma: 100°
Paino, sis. kallistusnivelen: 169 kg
Sahan hydraulimoottori: 5 cm³/kierros
Minimityöpaine: 190 bar
Maksimityöpaine: 250 bar
Tarv. pumpun virtaus, min: 50 l/min
Tarv. pumpun virtaus, maks: 80 l/min
Lisähydrauliletkut: 3 kpl

HYPRO FG45FA-Kaatokoura/Energiakaatokoura

HYPRO FG45FA -kaatokoura on suunniteltu niin, että letkuja tarvitaan mahdollisimman vähän ja taataan keveys ja erinomainen ketteryys. Jos varusteena on kolmikanavainen rotaattori, koura pyörii vapaasti 360°.

Kaatokoura voidaan asentaa periaatteessa kaikkiin rotaattorilla varustettuihin nostureihin, esimerkiksi kuorma-autoihin, metsävaunuihin ja kuormatraktoreihin. Sitä käytetään kaatamaan, katkaisemaan, lastaamaan ja purkamaan puuta ja vesaikkoja teiden, johtokatujen ja puisto- ja kaupunkiympäristöjen vieriltä sekä luonnollisesti myös yhdessä HYPROn traktoriprosessoreiden kanssa.

HYPRO FG45FA:ssa on täyshydraulinen rakenne, niin että automaattinen kallistustoiminto ja katkaisu tapahtuvat avaamalla ja sulkemalla koura, joten kouran käyttöön ei tarvita erillistä ohjausjärjestelmää, vain vapaavirtauslinja. Hydraulisen vaihtoventtiilin avulla saadaan kouran katkaisu- ja kallistustoiminnot toimimaan viiveellä. Tämän ansiosta ei tarvita useampia venttiiliosia katkaisun ja kallistuksen aktivointiin, mutta mahdollistetaan silti erinomainen katkaisuteho. Toiminnon vaihdon viivettä voidaan säätää 0–4 sekuntia. Hieman pidempi viive auttaa, jos kauhaa käytetään myös kaadettujen runkojen lastaamiseen ja purkamiseen.

Sekä katkaisu- että kallistustoiminto keskeytyy, kun koneen kuljettaja vapauttaa toiminnon ohjaussauvalla. Kallistus on siis täysin ohjattavissa. Yhdessä kaatokouran joustavuuden ja hydraulitoimisen kallistusnivelen kanssa tämä helpottaa pääsyä puunrunkoihin ja oksistoihin juuri oikeassa kaatokulmassa. Mallin vahvuutena on vankka rakenne ja alhainen paino sekä tekninen innovaatio, joka yhdistää erinomaisen tehon helppokäyttöisyyteen.

Tekniset tiedot, HYPRO FG45FA

Katkaisuhalkaisija maks: 45 cm
Kallistuskulma: 100°
Paino, sis. kallistusnivelen: 179 kg
Sahan hydraulimoottori: 5 cm³/kierros
Minimityöpaine: 190 bar
Maksimityöpaine: 250 bar
Tarv. pumpun virtaus, min: 50 l/min
Tarv. pumpun virtaus, maks: 80 l/min
Lisähydrauliletkut: 1 kpl

Valmistajan sivuilta www.hypro.se löydät lisää kuvia, videoita ja lisätietoa myös suomeksi.

Tarkempaa tietoa saat soittamalla suoraan p. 045 866 5044 tai mailitse ilkka@heinila.fi.

HYPRO FG45 Felling grapple 4 webHYPRO FG45 Energy Felling grapple 1 web