Käyttäjien mielestä Hyprot säästävät luontoa

WP_20150604_049
Hypron tj Tommy Karlsson esittelemässä 450 XL-mallia SkogsElmiassa 2015 (klikkaa kuva isommaksi)

Hyprojen myynnissä päästiin v. 2015 Suomessa tavoitteisiin. 70 % myydyistä koneista oli 300-malleja, loput 450-mallia.  Isänniltä on jatkuvasti koottu palautetta ja monet koneita ostaneet ovat auliisti kertoilleet käyttäjäkokemuksiaan ja jopa esitelleet omaa Hyproaan muille asiasta kiinnostuneille. Kiitokset heille! Myös media kiinnostui Hyproista (Koneviesti 5/2015).

HYPRO 300 -malli on käyttäjien mukaan selvästi suunniteltu isäntälinjan koneeksi tai kevyeen urakointiin muun koneketjun täydentäjäksi. Eräs eläkeikää lähestyvä isäntä totesi koneen mahdollistavan hiukan raihnaisellekin isännälle hyviä hakkuutuloksia. 300-mallin selkeää ja yksinkertaista rakennetta kiitettiin. Monet yllättyivät tämän kevyimmänkin Hypron tehosta.

Eräs 300-mallin ostaneista tekee sentin pituustarkkuudella erikoistarkoituksiin puutavaraa. Koska mallin mitta-anturi on integroitu vetorulliin, rullien luistaminen esim. jäisessä tai paksuoksaisessa puussa voi aiheuttaa mittavirhettä. Jos luistoa epäilee, kannattaa ennen katkaisua syöttää puu uudestaan mittaustarkoituksessa läpi.  Sentintarkassa työssä 450-mallin erillinen mittapyörä on lahjomattomampi.

Molempien mallien suurimmiksi eduiksi ostajat mainitsevat nopeuden ja mahdollisuuden siistiin ja luontoa säästävään työjälkeen vaikeammissakin paikoissa. Pienaukkohakkuut ja erityisesti poimintahakkuut ovat ennen olleet haasteellisia, mutta HYPRO:lla niihinkin on saatu uutta mielekkyyttä. Myrskytuulien kaatamien puiden siivoamisessa Hyprojen omistajat ovat antaneet naapuriapuakin.

Ostopäätöksen tehneet ovat kertoneet omia syitään Hypron hankintaan:

  • ”Ei ole aikaa pusata käytettyjen koneiden korjaamisessa.”
  • ”Haluan nähdä oman käden jäljen metsässä.”
  • ”Metsätyö on sivutuloa, varsinainen tulo on muualla”.
  • ”Poikakin kiinnostui nyt metsätyöstä.”
  • ”Kun metsässä vaihtelee kalliot ja märät notkot, ei paljoa vaihtoehtoja ole.”
  • ”Ruotsalainen laatu ja alan pisin kokemus.”
  • ”Pitää päästä hitaammista koneista eroon”.
  • ”Vaihtoehtona oli traktoriin kiinteästi asennettu prosessori. 450 XL syöttönosturilla ja vinssillä on kuitenkin monipuolisempi eikä sido kallista traktoria. Nähtyäni sen toiminnassa vakuutuin asiasta.”

Hyvä ensimmäisen vuoden myynti kannustaa valmistajaa lisäämään panostuksiaan Suomeen – niinpä koneita tullaan näkemään ainakin Okra-näyttelyssä heinäkuussa ja Metkossa syyskuussa.

Käytettyä konetta kysellään jatkuvasti, eli jos joku haluaa vaikkapa päivittää koneensa isompaan tai uuteen malliin, kannattaa ottaa allekirjoittaneeseen yhteyttä!

Ilkka