HYPRO 450 XL

HYPRO 450 XL on kätevä, voimakas, yksinkertainen ja helposti ohjattava traktoriprosessori. Se on suosittu ja pidetty yleiskone joka toimii erinomaisesti sekä kevyemmässä päätehakkuussa että ensiharvennuksessa. HYPRO 450 XL:ssä on kaksi syöttönopeutta. Nopeampi, 5m/s, on erittäin kätevää pienempiä puita käsiteltäessä. Suuremmissa rungoissa karsintanopeudella 3,5 m/s on erittäin iso käynnistysmomentti yhdessä suuren voiman kanssa.

Syöttörullien max avautumishalkaisija on 45 cm ja kokonaiskarsintahalkaisija on 40 cm – 5 cm. Täysin hydraulinen ja erittäin voimakas nopea katkaisu katkaisee puun siten ettei se halkea. Prosessori on varustettu erillisellä hydraulijärjestelmällä, omalla pumpulla ja säiliöllä. Pumppua käytetään joko suoraan traktorin ulosottoakselista tai nivelakselilla, jos pumppu asennetaan prosessorin runkoon. HYPRO 450 XL:n runko on kaksoisnivelletty, jolloin koneen työasentoa voidaan siirtää myös sivusuunnassa. Tämä helpottaa puiden lajittelua kasoihin eri lajien mukaan jo katkaisuvaiheessa. Myös siirtoajo katkaisun jälkeen helpottuu, koska katkaistut rungot eivät putoa aivan takapyörän viereen. Tämä helpottaa ja tehostaa myös huomattavasti puutavaran kuljettamista. Koneen tehokasta hydraulivinssiä ohjataan vakiona ammattimaisella radio-ohjauksella, mutta sitä voidaan ohjata myös venttiilivivuista. Kun vinssikomento keskeytetään, tapahtuu välitön pysäytys sisään vinssauksessa, ja pysäytettynä vinssi on aina jarrutustilassa.

HYPRO 450 XL voidaan varustaa syöttönosturilla, joka on saatavissa 4 tai 6 metrin pituisena. HYPRO-syöttönosturi on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan työtä koneen lähistöllä. Nosturi toimii laitteen asennosta riippumatta, ja koneen käyttäjä seisoo aina ohjauspaneelin takana nosturin käytön aikana. Risujen levitys pistotiellä on helppoa nosturin 120° kääntökulman sekä pitkän ulottuvuuden ansiosta. Nosturilla on näin ollen erittäin suuri työympäristöä parantava ja ympäristöystävällinen vaikutus päivittäisissä metsätöissä.

HYPRO 450 XL:ssa on vakiona mittalaite C-373 pituusmittauksella ja valokennoilla, jotka käynnistävät ja päättävät mittausjakson. Erillinen pulssianturilla varustettu mittapyörä lähettää mittauspulssisignaalit mittalaitteeseen. Lisävarusteena on saatavissa mittalaite MD-320 pituus- ja halkaisijamittauksella. Laite myös rekisteröi työstetyn puumäärän ja tallentaa lokitiedot jokaisen katkaisun jälkeen. Lokitiedot voidaan tulostaa kotitietokoneelta.

HYPRO 450 XL on täysin ainutlaatuinen yleiskone erittäin monipuoliseen käyttöön joko yrittäjälle tai metsänomistajalle.

HYPRO 450XL videolla: http://www.youtube.com/watch?v=CF0SwYRf7Jg

Valmistajan sivuilta www.hypro.se löydät lisää kuvia, videoita ja lisätietoa myös suomeksi.

Tarkempaa tietoa saat soittamalla suoraan p. 045 866 5044 tai mailitse ilkka@heinila.fi.

Tekniset tietot, HYPRO 450 XL-traktoriprosessori

Paino, sis. hydrauliikan öljyn: 1130 / 1150 kg
Pituus, max: 1,9 m
Pituus min: 1,5 m
Leveys, (kuljetus): 1,6 m
Syöttönopeus: >3,5 m/s & >5 m/s
Syötön taittokulma: 60°
Syötön kääntökulma: 140°
Vaadittava teho: 65 hv
Min. halkaisija: 5 cm
Max. karsintahalkaisija: 40 cm
Max. halkaisija: 45 cm
Vinssin vetovoima: 2000 kg
Vinssivaijerin pituus: 50 m
Kuormantunteva hydrauliikka: 54 cc
Hydrauliikan paine: 230 bar
Suositeltu litrateho: 85–100 l/min
Öljysäiliö: 100 l
Akselin kierrosluku: 400–500 rpm

Nosturin tiedot

Pituudet: 4 m / 6 m
Paino: 180 kg / 300 kg
Vetovoima: 1500 kg
Nostovoima 2 m:ssä: 1200 kg
Kouran halkaisija max: 45 cm

HYPRO 450 XL 7HYPRO 450 XL 3