post

Jämsän FinnMetkossa kansainvälistä meininkiä

Tällä kertaa FinnMetkossa Hypron osastolla yllätti monien kansainvälisten messuvieraiden määrä. Vieraita kävi erityisesti useista Itä-Euroopan maista. Kaukaisimmat osastolla kävijät tulivat Kanadasta, Ecuadorista ja aina Australiasta asti. Etelä-Amerikan maissa Hyproja käytetään mm. nopeasti kasvavien eucalyptus-puiden kuorinnassa. Yllättävää oli myös islantilaisten Hypro-asiakkaiden vierailu. Tuntuu oudolta kuvitella metsää Islannissa…

Vaikka kauppa käy, usein välityskaupassa ostaja ei tapaa välittäjää tai myyjää kertaakaan. Siksi nyt messuilla oli erityisen mukavaa  tavata ”vanhoja”  Hypro-asiakkaita, joista moni on käyttänyt Hyproaan jo useamman vuoden. Paikalla olleilta tehtaan edustajilta saatiin monia vinkkejä Hypron sujuvaan käyttöön. Hypro-käyttäjien tyytyväisyydestä viestii, että koneita tulee käytettynä harvoin myyntiin ja jos tulee, käytetty kone menee heti kaupaksi. Eritysesti valmistusmaassaan Ruotsissa merkki on niin hyvin tunnettu, että vanhemmatkin koneet kuulemma viedään nopeasti myyjien käsistä.

Perjantaiaamun tunnelmaa osastolta juuri ennen näyttelyporttien avaamista tässä linkissä: https://youtu.be/eMNwPkOyq0c

Laura löysi mukavan levähdyspaikan messukierroksellaan

post

Kesän messut Okra ja FinnMetko

Tuuli riepotti viirejä ja kylttejä 2018 Okra-päivän alkaessa

Onnistuneet Okra-messut ovat tätä kirjoittaessani juuri päättyneet. Osastolla oli monia mielenkiintoisia keskusteluja sekä Hypron omistajien että hankintaa suunnittelevien kanssa. Yleisesti toistuva aihe keskusteluissa oli isännän omatoimisuuden mahdollistaminen Hypron avulla. Myös monipuolisuus ja käytettävissä olevan oman traktorin hyödyntäminen puhuttivat. Pidempään Hyproja käyttäneet omistajat olivat tyytyväisiä hankintaansa ja kehuivat koneen tehokkuutta ja laadukkuutta = samat asiat, jotka ovat tulleet esille myös Koneviestin Hypro-artikkeleissa.

30.8. -1.9. Jämsän FinnMetkossa ovat edellisen Metko-näyttelyn tapaan esillä kaikki eniten myydyt Hypro-mallit. Paikalla on Ruotsista myös tehtaan edustaja, joka antaa hankintaa suunnitteleville asiantuntevimmat vinkit. Häneltä saavat myös nykyiset Hypron omistajat hyviä käytännön ohjeita.

Tervetuloa tutustumaan! FinnMetkon kävijäkartalta Hyprot löydät osastoilta 520-522.

post

HYPRO:lla käytäväharvennuksiin

Klikkaa kuva isommaksi

Hypron omistajilta eri puolilta maata tulee hyvää palautetta ja innostavia viestejä.

Tervolassa uutta konettaan käyttöön viritellyt isäntä oli sattumalta lukenut Metsäkeskuksen artikkelin käytäväharvennusmallin eduista. Mallissa kiinnitetään erityisesti huomiota tuottavuuteen sekä hyvään korjuujälkeen. Isäntä oli tyytyväinen Hypron hankintaan, koska yleinen suuntaus näyttää nyt suosivan monimuotoisia hakkuita, joissa korjuujäljen laatua painotetaan. Hypron keveyden ja vinssiyhdistelmän ansiosta hakkuut voidaan haluttaessa tehdä miltei jälkiä jättämättä. Myös ajokerrat vähenevät, kun puut saadaan valmiiksi isoihin kasoihin ajouran varteen.

Metsäkeskuksen artikkeli on luettavissa tästä linkistä:  metsakeskus.fi/uutiset/kaytavaharvennus

Oripään OKRA-maatalousnäyttelyssä heinäkuun alussa osastollamme on nähtävänä uusi Hypro 300. Elo-syyskuun vaihteen METKO:ssa Jämsässä nähtävillä on Hypron kaikki mallit. Myös tehtaan edustaja on Metkossa paikalla; tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan!

post

Syysnäkymiä 2017

Hypro Ab:n perustaja, tj. Tommy Karlsson virittelemässä ”30-v juhlailmalaivaa” taivaalle.

Klikkaa isommaksi

Kesällä 7-9.6. olin mukana ElmiaWood -messuilla Ruotsissa Hypron osastolla. Hypro Ab:lla oli 30-vuotisjuhlat, ja tätä juhlittiin myös näyttävästi Hypron osastolla. Kauempaakin alueelta löysi helposti paikalle, kunhan navigoi taivaalla leijuvan Hypro-ilmalaivan suuntaan. Useamman neliömetrin kokoisella näyttötaululla pyöri yleisöä kiinnostavia Hypro-videoita vuosien ajalta. Paikalla tavattiin myös useita suomalaisia asiakkaita, liikekumppaneita ja lehdistöä.

Seinäjoen Farmarissa 14.-17.6. olimme esillä omalla osastolla. Kesäinen sää suosi tällä kertaa ja kävijöitä riitti mukavasti. Erityisen mukavat juttutuokiot saatiin aikaiseksi kun useammat Hypron omistajat eri puolilta maata kohtasivat sattumalta yhtaikaa.

Osaltamme kesän näyttelytapahtumat päättyivät syyskuussa koleisiin L-S Konepäiviin Oripään lentokentällä. Eniten kiinnostusta herättivät uutuustuotteena myytävät Hypron kehittämä automaattitiltillä varustettu FG45FA -kaatokoura sekä Vallius Forestryn patentoimat Flowlink -jarruriipuke ja Cutlink -vesaikonraivain.

Märän syksyn jälkeen Hyproa käynnistelevä savolaisisäntä ei sen kummemmin surkeita puintikelejä synkistellyt vaan totesi: ”Viljat jäivät puimatta. Nyt täytyy puida metsää.”

Klikkaa isommaksi

KIikkaa isommaksi

Klikkaa isommaksi

 

Hypro-toimituksissa on jälleen vuoden kiireisin aika. Toimitusajat ovat jo nyt mallista riippuen 2-8 viikkoa. Kannattaakin ottaa ajoissa yhteyttä, jos mielii päästä talven tullen ”hyproilemaan”.

 

post

Hypro nähtävänä kesän messuilla

ElmiaWood -messuilla Ruotsissa olen paikalla (enimmäkseen) ke-to-pe 7.-9.6. Hypro Ab:n osastolla. Ellei näy, rimpauta +358 (0)45 866 5044, tuskin olen kaukana. Tervetuloa rupattelemaan ja tutustumaan Hypron koko valikoimaan paikan päälle! https://www.elmia.se/wood/

Seinäjoen Farmarissa 14.-17.6. ke-to-pe-la olemme esillä omalla osastolla, mutta tätä kirjoitettaessa ei vielä ole tietoa mitkä kaikki koneet sinne saamme esille. Varmuudella tiedetään, että suosituin HYPRO 300 on esillä ja sen lisäksi energia / kaatokouran uusin versio on nähtävänä. Lisäksi osastollamme on esillä kansainvälistäkin huomiota saaneet Vallius Forestryn innovatiiviset ja patentoidut tuotteet: Cutlink metsänraivaukseen sekä puomin ja pyörittäjän väliin asennettava Flowlink -jarruriipuke. https://valliusforestry.com/fi & http://www.farmari.net/

Pro Forest -tapahtumassa 5.-6.5. Haapavedellä Hypro oli esillä Fatgad Oy:n osastolla. Nähtävänä oli ensimmäistä kertaa Suomessa Hypron energia/kaatokourasta uutuusmalli FG 45 FA, jossa on automaattinen tiltti. Koura on markkinoiden kevyimpiä, esillä ollut versio painaa letkuineen vain 170 kg. Keveyden takia Hypron kouramalli on otettu tavanomaisen käytön lisäksi  käyttöön eri puolilla maailmaa esim. suurkaupunkien puisto-osastojen pitkän ulottuman mobiilinostureissa. Myös energiapuun keräyksessä keveydestä on etua. Lisäksi esillä oli suosituin traktoriprosessori HYPRO 300 2017-versiona. http://www.proforestjtm.com/

Ilkka

Muutama kysymys…Vappumielellä :)

Jos vastaat yli kolmeen kysymykseen myönteisesti, kannattaa ottaa Hypron hankinta mietintään:

 • Onko sinulla metsää ?
 • Halutko nähdä oman kätesi jäljen metsässä?
 • Onko sinulla metsää maisemallisesti arvokkaalla paikalla?
 • Olisiko joskus helpoin tapa kaataa puu esim. pellolle, ojaan, tielle, rantaan ja sen jälkeen vetää se oksineen päivineen muualle käsiteltäväksi?
 • Onko joskus ainoa tapa saada puut korjattua käyttää 50 m vinssivaijeria?
 • Haluaisitko hyödyntää traktoriasi paremmin?
 • Haluatko kaataa puut moottorisahalla?
 • Onko puiden karsinta tai katkonta mielestäsi raskasta ja vaarallista?
 • Kokoatko silloin tällöin tuulen tai myrskyn kaatamia puita?
 • Pidätkö isojen metsäkoneiden jälkeä rumana?
 • Haluaistko hyödyntää omaa hartiapankkia?
 • Teetkö mielelläsi polttopuita, mutta karsinta, katkonta ja pinoaminen tuntuu vaivalloiselta?
 • Haluaisitko karsitut puut kätevästi ajouran varteen sopiviin pinoihin?
 • Alkaako heikkenevä kunto hidastaa metsätyötä?
 • Haluatko hääriä raikkaassa metsäympäristössä?
 • Haluaisitko yllättää naapurisi traktorikäyttöisellä prosessorilla?
 • Haluaisitko joskus naapureilta omalla koneellasi lisäansioita?
 • Teetkö joskus metsätöitä taajamien tuntumassa, jolloin nopeus ja siisti jälki on tärkeää?
 • Teetkö joskus myös kesäisin tai muuten upottavassa maastossa metsätyötä?
 • Haluaisitko naapurisi kateelliseksi ? 🙂 🙂
 • Fundeerailua

post

Hypron työnäytös kiinnosti

(Kuvat saat isommaksi klikkaamalla)

Helmikuussa Eurassa pidetty Hypro 300 ja Branson 5825:n yhteisesittely kiinnosti lähiseutujen isäntiä. Asiantuntevia kommentteja vaihdeltiin puolin ja toisin.

Vinssaus sujuu nappia painamalla

Muutamat totesivat koneen olevan oivallisen vaihtoehdon tähän asti tehtyyn työtapaan ja työvälineisiin. Monet pitivät yhdistelmän keveyttä ja ketteryyttä isona etuna. Jotkut epäilivät työtavan tuottavuutta verrattuna isoihin koneisiin. Yhdessä todettiin, että vertailu on vaikeaa koska kaikilla koneilla on puolensa. Ehkä seuraavaan näytökseen valitaankin Hypro 450 XL tai Hypro 755-malli.

Mittaustulos täsmäsi 1-2 cm toleranssilla.

 

 

…ja päivän jälkeen Hypro lähti kohti uusia seikkailuja.

 

 

 

 

 

post

18. helmikuuta Hypro 300 + Branson 5825 esittely

Helmikuun parin ensimmäisen viikon aikana monet ovat käyneet Euran Honkilahdella tutustumassa Branson-Hypro-yhdistelmän toimivuuteen.

IMG_20170128_144025Halusimme itsekin kokeilla, miten 55 hv Branson 2.3 l koneineen jaksaa Hyproa pyörittää. Eipä tuo näytä yskivän isommillakaan puilla. Vinssattaessakin on näinkin kevyt (1960 kg + etukuormaaja) traktori kuitenkin pysynyt tukevasti jaloillaan – toistaiseksi…

Tällä yhdistelmällä voi kulkea metsässä rumia ajouria jättämättä ja etupyörien 52 asteen kääntökulman ansiosta on helppo väistellä kaikenlaisia  esteitä.IMG_20170128_143921

Lauantaina 18.2. klo 10-12 konetta esitellään Hinnerjoella K-market Kulmatorin pihalla, osoite: Yläneentie 16, Eura. Marketin kahviosta tarjotaan osallistujille kuppi kuumaa. N. klo 12 siirrytään työnäytökseen metsään, osoite Yläneentie 600 (n. 6 km. samaa tietä).

Jos olet kiinnostunut käymään jonain muuna aikana, sovi tapaaminen p. 045 671 9230 / Markus Heinilä.

Uusi video kuvattu Eurassa: https://www.youtube.com/watch?v=hxu8fDA3VEQ

Uusi video kuvattu Skånessa: https://youtu.be/v8qnFaeGGhQ

IMG_20170128_112528_015

Juhlavuosi 2017

2017 on Suomelle 100. itsenäisyysvuosi. Hypro Ab:lle vuosi on toiminnan 30. juhlavuosi. Malja molemmille!

Tervehdyksessään Hypron tj. Tommy Karlsson kiittää asiakkaidensa merkkiuskollisuutta ja toteaa ilokseen kaikkien Hypro-tuotteiden myynnin lisääntyneen vuonna 2016. Tämä koskee yhtä hyvin kaatokouria, prosessoreja kuin perävaunujakin. Kasvaneen kysynnän takia tekijöitä palkataan lisää ja juhlavuoteen lähdetään uudistusmielellä.

Päättynyt vuosi varmisti Hypron löytäneen oman jalansijansa myös Suomessa. Erityisesti traktoriprosessorit kiinnostavat suomalaista käyttäjäkuntaa. Kaikkia malleja löytyykin jo eri puolilta Suomea, ja käyttökokemuksia alkaa mukavasti kertyä.

Omalta osaltani kiitän kaikkia asiakkaitamme luottamuksesta ja pyrin edelleen juhlavuotena palvelemaan niin uusia kuin vanhojakin asiakkaitamme parhaan kykyni mukaan. Alkavana vuonna välitämme Hyprojen lisäksi myös eteläkorealaisia Branson-traktoreita sekä tietenkin tavaraa myös Keski-Euroopasta vanhaan malliin.

Tässä Youtubesta sattumanvaraiseesti poimittu tuore Hypro 450 -video: https://www.youtube.com/watch?v=qiMVocmOYio

Skål!  Ilkka

 

post

Pari tarvikevinkkiä

Jotkut ovat kyselleet, mistä kätevästi löytää HYPRO:n käytössä hyödyllisiä tarvikkeita.

Pidän yleensä varastossa heti toimitettavaksi Hypron alkuperäistä ja tavanomaisinta kulutustavaraa, kuten öljynsuodattimia, teräketjuja ja laippoja. Harvinaisemmat tai isommat osat toimitan suoraan Ruotsista Hypron hyllystä tilaajalle,

Vinssin vaijeria voit ostaa metritavarana monista liikkeistä. Vaijeri on 10 millistä. Ellet sopivan laatuista löydä, toimitan alkuperäistä vaijeria Hypron varastosta.

Vaikka monet kehuvatkin terän kestävän hyvin, silloin tällöin sitä pitää teroittaa. Ideaalein viilakoko on 5.2 mutta 5.0 millinen käy yhtä hyvin.

Jos vinssattavan puun tyvi jää kiven tai kannon taa hankalaan paikkaan, veto sivuun onnistuu kätevästi taljapyörällä, joita on hyvä valikoima esimerkiksi Uittokaluston tai Tuontitukun nettikaupoissa:

https://www.uittokalusto.fi/metsatarvikkeet/juontaminen/taljapyorat.html?p=1 tai https://www.tuontitukku.fi/tuotteet/autotarvikkeet/korjaamotarvikkeet/vinssit-taljat-ja-nostoliinat/50503/?sort=8d&page=2

Lisäohjeita ja vinkkejä löydät Hypron mukana tulleesta käsikirjasta. Varovaisuutta ja huolellisuutta noudattamalla työ sujuu. 🙂

taljapyora