Uudessakaupungissa Minifarma 18.-19.5.2019

Kovasti on kiirettä ollut Hypro-rintamalla. Tänä keväänä ja talvena kauppa on entisestäänkin vilkastunut.

Huhtikuussa Hypro Ab järjesti Euroopan jälleenmyyjilleen esittelytapahtuman. Kahden päivän tilaisuudessa oli parikymmentä myyjää ja agenttia eri Euroopan maista.

Toukokuun 18.-19. viikonloppuna Uudessakaupungissa esillä on Hypro 300. Samainen kone on esiteltävänä jatkossa Euran Honkilahdella. Sovi esittelystä p. 045 671 9230 Markus Heinilä.

Heinäkuun alussa Oripäässä järjestettävässä Okra-näyttelyssä Hypron lisäksi on ensi kertaa Suomessa nähtävänä uusi norjalainen VEPAK-klapinpakkauskone. Kannattaa tulla tutustumaan!

Sivuja päivitetään

Uuden vuoden alkaessa palvelumme kasvavat entisestään. Kasvuun liittyen myös nettisivujamme modernisoidaan vuodenvaihteen aikana, joten keskeneräisen näköisiä välilehtiä saattaa putkahdella näkyviin. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa!

Toivotamme lukijoillemme rauhallista joulun ja vuoden vaihteen aikaa!

Hyprot kysyttyjä käytettyinä

Hypro-asiakkaat Ruotsissa ja Suomessa ovat valintaansa tyytyväistä väkeä. Käytettyjä Hyproja näkee harvoin myynnissä, ja jos myyntiin joskus tulee, ne menevät yleensä heti kaupaksi. Ruotsissa tämä ilmiö on tietenkin selkein, koska siellä Hypro on jo useampien vuosien aikana saavuttanut hyvän maineensa.

Jos suomalainen Hypron ostaja on sattunut ostamaan koneen heikon kruunun aikaan Ruotsista ja jostain syystä myy taas euron heikentyessä Ruotsiin, voi vähän käytetystä koneesta saada yllättävän hyvän hinnan.

Muutamille on tullut yllätyksenä, että teen välityskauppaa molempiin suuntiin, joko osto- tai myyntitoimeksiantoina. Kokemusta on varsinkin EU-alueella kaikenlaisesta tavarasta, purjeveneistä moottoripyöriin – aina tilanteen ja suhdanteiden mukaan.

Alla kaavakuva kruunun kurssin kehityksestä. Kaaviosta näkyy, että vaihtelu on jatkuvaa ja kaupan ajoituksella voi olla merkitystä. Lähde: www.ratesfx.com

Ilkka

Kurssikehitys SEK-EUR

Jämsän FinnMetkossa kansainvälistä meininkiä

Tällä kertaa FinnMetkossa Hypron osastolla yllätti monien kansainvälisten messuvieraiden määrä. Vieraita kävi erityisesti useista Itä-Euroopan maista. Kaukaisimmat osastolla kävijät tulivat Kanadasta, Ecuadorista ja aina Australiasta asti. Etelä-Amerikan maissa Hyproja käytetään mm. nopeasti kasvavien eucalyptus-puiden kuorinnassa. Yllättävää oli myös islantilaisten Hypro-asiakkaiden vierailu. Tuntuu oudolta kuvitella metsää Islannissa…

Vaikka kauppa käy, usein välityskaupassa ostaja ei tapaa välittäjää tai myyjää kertaakaan. Siksi nyt messuilla oli erityisen mukavaa  tavata ”vanhoja”  Hypro-asiakkaita, joista moni on käyttänyt Hyproaan jo useamman vuoden. Paikalla olleilta tehtaan edustajilta saatiin monia vinkkejä Hypron sujuvaan käyttöön. Hypro-käyttäjien tyytyväisyydestä viestii, että koneita tulee käytettynä harvoin myyntiin ja jos tulee, käytetty kone menee heti kaupaksi. Eritysesti valmistusmaassaan Ruotsissa merkki on niin hyvin tunnettu, että vanhemmatkin koneet kuulemma viedään nopeasti myyjien käsistä.

Perjantaiaamun tunnelmaa osastolta juuri ennen näyttelyporttien avaamista tässä linkissä: https://youtu.be/eMNwPkOyq0c

Laura löysi mukavan levähdyspaikan messukierroksellaan

Kesän messut Okra ja FinnMetko

Tuuli riepotti viirejä ja kylttejä 2018 Okra-päivän alkaessa

Onnistuneet Okra-messut ovat tätä kirjoittaessani juuri päättyneet. Osastolla oli monia mielenkiintoisia keskusteluja sekä Hypron omistajien että hankintaa suunnittelevien kanssa. Yleisesti toistuva aihe keskusteluissa oli isännän omatoimisuuden mahdollistaminen Hypron avulla. Myös monipuolisuus ja käytettävissä olevan oman traktorin hyödyntäminen puhuttivat. Pidempään Hyproja käyttäneet omistajat olivat tyytyväisiä hankintaansa ja kehuivat koneen tehokkuutta ja laadukkuutta = samat asiat, jotka ovat tulleet esille myös Koneviestin Hypro-artikkeleissa.

30.8. -1.9. Jämsän FinnMetkossa ovat edellisen Metko-näyttelyn tapaan esillä kaikki eniten myydyt Hypro-mallit. Paikalla on Ruotsista myös tehtaan edustaja, joka antaa hankintaa suunnitteleville asiantuntevimmat vinkit. Häneltä saavat myös nykyiset Hypron omistajat hyviä käytännön ohjeita.

Tervetuloa tutustumaan! FinnMetkon kävijäkartalta Hyprot löydät osastoilta 520-522.

HYPRO:lla käytäväharvennuksiin

Klikkaa kuva isommaksi

Hypron omistajilta eri puolilta maata tulee hyvää palautetta ja innostavia viestejä.

Tervolassa uutta konettaan käyttöön viritellyt isäntä oli sattumalta lukenut Metsäkeskuksen artikkelin käytäväharvennusmallin eduista. Mallissa kiinnitetään erityisesti huomiota tuottavuuteen sekä hyvään korjuujälkeen. Isäntä oli tyytyväinen Hypron hankintaan, koska yleinen suuntaus näyttää nyt suosivan monimuotoisia hakkuita, joissa korjuujäljen laatua painotetaan. Hypron keveyden ja vinssiyhdistelmän ansiosta hakkuut voidaan haluttaessa tehdä miltei jälkiä jättämättä. Myös ajokerrat vähenevät, kun puut saadaan valmiiksi isoihin kasoihin ajouran varteen.

Metsäkeskuksen artikkeli on luettavissa tästä linkistä:  metsakeskus.fi/uutiset/kaytavaharvennus

Oripään OKRA-maatalousnäyttelyssä heinäkuun alussa osastollamme on nähtävänä uusi Hypro 300. Elo-syyskuun vaihteen METKO:ssa Jämsässä nähtävillä on Hypron kaikki mallit. Myös tehtaan edustaja on Metkossa paikalla; tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan!

Syysnäkymiä 2017

Hypro Ab:n perustaja, tj. Tommy Karlsson virittelemässä ”30-v juhlailmalaivaa” taivaalle.

Klikkaa isommaksi

Kesällä 7-9.6. olin mukana ElmiaWood -messuilla Ruotsissa Hypron osastolla. Hypro Ab:lla oli 30-vuotisjuhlat, ja tätä juhlittiin myös näyttävästi Hypron osastolla. Kauempaakin alueelta löysi helposti paikalle, kunhan navigoi taivaalla leijuvan Hypro-ilmalaivan suuntaan. Useamman neliömetrin kokoisella näyttötaululla pyöri yleisöä kiinnostavia Hypro-videoita vuosien ajalta. Paikalla tavattiin myös useita suomalaisia asiakkaita, liikekumppaneita ja lehdistöä.

Seinäjoen Farmarissa 14.-17.6. olimme esillä omalla osastolla. Kesäinen sää suosi tällä kertaa ja kävijöitä riitti mukavasti. Erityisen mukavat juttutuokiot saatiin aikaiseksi kun useammat Hypron omistajat eri puolilta maata kohtasivat sattumalta yhtaikaa.

Osaltamme kesän näyttelytapahtumat päättyivät syyskuussa koleisiin L-S Konepäiviin Oripään lentokentällä. Eniten kiinnostusta herättivät uutuustuotteena myytävät Hypron kehittämä automaattitiltillä varustettu FG45FA -kaatokoura sekä Vallius Forestryn patentoimat Flowlink -jarruriipuke ja Cutlink -vesaikonraivain.

Märän syksyn jälkeen Hyproa käynnistelevä savolaisisäntä ei sen kummemmin surkeita puintikelejä synkistellyt vaan totesi: ”Viljat jäivät puimatta. Nyt täytyy puida metsää.”

Klikkaa isommaksi

KIikkaa isommaksi

Klikkaa isommaksi

 

Hypro-toimituksissa on jälleen vuoden kiireisin aika. Toimitusajat ovat jo nyt mallista riippuen 2-8 viikkoa. Kannattaakin ottaa ajoissa yhteyttä, jos mielii päästä talven tullen ”hyproilemaan”.

 

Hypro nähtävänä kesän messuilla

ElmiaWood -messuilla Ruotsissa olen paikalla (enimmäkseen) ke-to-pe 7.-9.6. Hypro Ab:n osastolla. Ellei näy, rimpauta +358 (0)45 866 5044, tuskin olen kaukana. Tervetuloa rupattelemaan ja tutustumaan Hypron koko valikoimaan paikan päälle! https://www.elmia.se/wood/

Seinäjoen Farmarissa 14.-17.6. ke-to-pe-la olemme esillä omalla osastolla, mutta tätä kirjoitettaessa ei vielä ole tietoa mitkä kaikki koneet sinne saamme esille. Varmuudella tiedetään, että suosituin HYPRO 300 on esillä ja sen lisäksi energia / kaatokouran uusin versio on nähtävänä. Lisäksi osastollamme on esillä kansainvälistäkin huomiota saaneet Vallius Forestryn innovatiiviset ja patentoidut tuotteet: Cutlink metsänraivaukseen sekä puomin ja pyörittäjän väliin asennettava Flowlink -jarruriipuke. https://valliusforestry.com/fi & http://www.farmari.net/

Pro Forest -tapahtumassa 5.-6.5. Haapavedellä Hypro oli esillä Fatgad Oy:n osastolla. Nähtävänä oli ensimmäistä kertaa Suomessa Hypron energia/kaatokourasta uutuusmalli FG 45 FA, jossa on automaattinen tiltti. Koura on markkinoiden kevyimpiä, esillä ollut versio painaa letkuineen vain 170 kg. Keveyden takia Hypron kouramalli on otettu tavanomaisen käytön lisäksi  käyttöön eri puolilla maailmaa esim. suurkaupunkien puisto-osastojen pitkän ulottuman mobiilinostureissa. Myös energiapuun keräyksessä keveydestä on etua. Lisäksi esillä oli suosituin traktoriprosessori HYPRO 300 2017-versiona. http://www.proforestjtm.com/

Ilkka

Muutama kysymys…Vappumielellä :)

Jos vastaat yli kolmeen kysymykseen myönteisesti, kannattaa ottaa Hypron hankinta mietintään:

 • Onko sinulla metsää ?
 • Halutko nähdä oman kätesi jäljen metsässä?
 • Onko sinulla metsää maisemallisesti arvokkaalla paikalla?
 • Olisiko joskus helpoin tapa kaataa puu esim. pellolle, ojaan, tielle, rantaan ja sen jälkeen vetää se oksineen päivineen muualle käsiteltäväksi?
 • Onko joskus ainoa tapa saada puut korjattua käyttää 50 m vinssivaijeria?
 • Haluaisitko hyödyntää traktoriasi paremmin?
 • Haluatko kaataa puut moottorisahalla?
 • Onko puiden karsinta tai katkonta mielestäsi raskasta ja vaarallista?
 • Kokoatko silloin tällöin tuulen tai myrskyn kaatamia puita?
 • Pidätkö isojen metsäkoneiden jälkeä rumana?
 • Haluaistko hyödyntää omaa hartiapankkia?
 • Teetkö mielelläsi polttopuita, mutta karsinta, katkonta ja pinoaminen tuntuu vaivalloiselta?
 • Haluaisitko karsitut puut kätevästi ajouran varteen sopiviin pinoihin?
 • Alkaako heikkenevä kunto hidastaa metsätyötä?
 • Haluatko hääriä raikkaassa metsäympäristössä?
 • Haluaisitko yllättää naapurisi traktorikäyttöisellä prosessorilla?
 • Haluaisitko joskus naapureilta omalla koneellasi lisäansioita?
 • Teetkö joskus metsätöitä taajamien tuntumassa, jolloin nopeus ja siisti jälki on tärkeää?
 • Teetkö joskus myös kesäisin tai muuten upottavassa maastossa metsätyötä?
 • Haluaisitko naapurisi kateelliseksi ? 🙂 🙂
 • Fundeerailua

Hypron työnäytös kiinnosti

(Kuvat saat isommaksi klikkaamalla)

Helmikuussa Eurassa pidetty Hypro 300 ja Branson 5825:n yhteisesittely kiinnosti lähiseutujen isäntiä. Asiantuntevia kommentteja vaihdeltiin puolin ja toisin.

Vinssaus sujuu nappia painamalla

Muutamat totesivat koneen olevan oivallisen vaihtoehdon tähän asti tehtyyn työtapaan ja työvälineisiin. Monet pitivät yhdistelmän keveyttä ja ketteryyttä isona etuna. Jotkut epäilivät työtavan tuottavuutta verrattuna isoihin koneisiin. Yhdessä todettiin, että vertailu on vaikeaa koska kaikilla koneilla on puolensa. Ehkä seuraavaan näytökseen valitaankin Hypro 450 XL tai Hypro 755-malli.

Mittaustulos täsmäsi 1-2 cm toleranssilla.

 

 

…ja päivän jälkeen Hypro lähti kohti uusia seikkailuja.