post

Syysnäkymiä 2017

Hypro Ab:n perustaja, tj. Tommy Karlsson virittelemässä ”30-v juhlailmalaivaa” taivaalle.

Klikkaa isommaksi

Kesällä 7-9.6. olin mukana ElmiaWood -messuilla Ruotsissa Hypron osastolla. Hypro Ab:lla oli 30-vuotisjuhlat, ja tätä juhlittiin myös näyttävästi Hypron osastolla. Kauempaakin alueelta löysi helposti paikalle, kunhan navigoi taivaalla leijuvan Hypro-ilmalaivan suuntaan. Useamman neliömetrin kokoisella näyttötaululla pyöri yleisöä kiinnostavia Hypro-videoita vuosien ajalta. Paikalla tavattiin myös useita suomalaisia asiakkaita, liikekumppaneita ja lehdistöä.

Seinäjoen Farmarissa 14.-17.6. olimme esillä omalla osastolla. Kesäinen sää suosi tällä kertaa ja kävijöitä riitti mukavasti. Erityisen mukavat juttutuokiot saatiin aikaiseksi kun useammat Hypron omistajat eri puolilta maata kohtasivat sattumalta yhtaikaa.

Osaltamme kesän näyttelytapahtumat päättyivät syyskuussa koleisiin L-S Konepäiviin Oripään lentokentällä. Eniten kiinnostusta herättivät uutuustuotteena myytävät Hypron kehittämä automaattitiltillä varustettu FG45FA -kaatokoura sekä Vallius Forestryn patentoimat Flowlink -jarruriipuke ja Cutlink -vesaikonraivain.

Märän syksyn jälkeen Hyproa käynnistelevä savolaisisäntä ei sen kummemmin surkeita puintikelejä synkistellyt vaan totesi: ”Viljat jäivät puimatta. Nyt täytyy puida metsää.”

Klikkaa isommaksi

KIikkaa isommaksi

Klikkaa isommaksi

 

Hypro-toimituksissa on jälleen vuoden kiireisin aika. Toimitusajat ovat jo nyt mallista riippuen 2-8 viikkoa. Kannattaakin ottaa ajoissa yhteyttä, jos mielii päästä talven tullen ”hyproilemaan”.

 

post

Hypro nähtävänä kesän messuilla

ElmiaWood -messuilla Ruotsissa olen paikalla (enimmäkseen) ke-to-pe 7.-9.6. Hypro Ab:n osastolla. Ellei näy, rimpauta +358 (0)45 866 5044, tuskin olen kaukana. Tervetuloa rupattelemaan ja tutustumaan Hypron koko valikoimaan paikan päälle! https://www.elmia.se/wood/

Seinäjoen Farmarissa 14.-17.6. ke-to-pe-la olemme esillä omalla osastolla, mutta tätä kirjoitettaessa ei vielä ole tietoa mitkä kaikki koneet sinne saamme esille. Varmuudella tiedetään, että suosituin HYPRO 300 on esillä ja sen lisäksi energia / kaatokouran uusin versio on nähtävänä. Lisäksi osastollamme on esillä kansainvälistäkin huomiota saaneet Vallius Forestryn innovatiiviset ja patentoidut tuotteet: Cutlink metsänraivaukseen sekä puomin ja pyörittäjän väliin asennettava Flowlink -jarruriipuke. https://valliusforestry.com/fi & http://www.farmari.net/

Pro Forest -tapahtumassa 5.-6.5. Haapavedellä Hypro oli esillä Fatgad Oy:n osastolla. Nähtävänä oli ensimmäistä kertaa Suomessa Hypron energia/kaatokourasta uutuusmalli FG 45 FA, jossa on automaattinen tiltti. Koura on markkinoiden kevyimpiä, esillä ollut versio painaa letkuineen vain 170 kg. Keveyden takia Hypron kouramalli on otettu tavanomaisen käytön lisäksi  käyttöön eri puolilla maailmaa esim. suurkaupunkien puisto-osastojen pitkän ulottuman mobiilinostureissa. Myös energiapuun keräyksessä keveydestä on etua. Lisäksi esillä oli suosituin traktoriprosessori HYPRO 300 2017-versiona. http://www.proforestjtm.com/

Ilkka

Muutama kysymys…Vappumielellä :)

Jos vastaat yli kolmeen kysymykseen myönteisesti, kannattaa ottaa Hypron hankinta mietintään:

 • Onko sinulla metsää ?
 • Halutko nähdä oman kätesi jäljen metsässä?
 • Onko sinulla metsää maisemallisesti arvokkaalla paikalla?
 • Olisiko joskus helpoin tapa kaataa puu esim. pellolle, ojaan, tielle, rantaan ja sen jälkeen vetää se oksineen päivineen muualle käsiteltäväksi?
 • Onko joskus ainoa tapa saada puut korjattua käyttää 50 m vinssivaijeria?
 • Haluaisitko hyödyntää traktoriasi paremmin?
 • Haluatko kaataa puut moottorisahalla?
 • Onko puiden karsinta tai katkonta mielestäsi raskasta ja vaarallista?
 • Kokoatko silloin tällöin tuulen tai myrskyn kaatamia puita?
 • Pidätkö isojen metsäkoneiden jälkeä rumana?
 • Haluaistko hyödyntää omaa hartiapankkia?
 • Teetkö mielelläsi polttopuita, mutta karsinta, katkonta ja pinoaminen tuntuu vaivalloiselta?
 • Haluaisitko karsitut puut kätevästi ajouran varteen sopiviin pinoihin?
 • Alkaako heikkenevä kunto hidastaa metsätyötä?
 • Haluatko hääriä raikkaassa metsäympäristössä?
 • Haluaisitko yllättää naapurisi traktorikäyttöisellä prosessorilla?
 • Haluaisitko joskus naapureilta omalla koneellasi lisäansioita?
 • Teetkö joskus metsätöitä taajamien tuntumassa, jolloin nopeus ja siisti jälki on tärkeää?
 • Teetkö joskus myös kesäisin tai muuten upottavassa maastossa metsätyötä?
 • Haluaisitko naapurisi kateelliseksi ? 🙂 🙂
 • Fundeerailua

post

Hypron työnäytös kiinnosti

(Kuvat saat isommaksi klikkaamalla)

Helmikuussa Eurassa pidetty Hypro 300 ja Branson 5825:n yhteisesittely kiinnosti lähiseutujen isäntiä. Asiantuntevia kommentteja vaihdeltiin puolin ja toisin.

Vinssaus sujuu nappia painamalla

Muutamat totesivat koneen olevan oivallisen vaihtoehdon tähän asti tehtyyn työtapaan ja työvälineisiin. Monet pitivät yhdistelmän keveyttä ja ketteryyttä isona etuna. Jotkut epäilivät työtavan tuottavuutta verrattuna isoihin koneisiin. Yhdessä todettiin, että vertailu on vaikeaa koska kaikilla koneilla on puolensa. Ehkä seuraavaan näytökseen valitaankin Hypro 450 XL tai Hypro 755-malli.

Mittaustulos täsmäsi 1-2 cm toleranssilla.

 

 

…ja päivän jälkeen Hypro lähti kohti uusia seikkailuja.

 

 

 

 

 

post

18. helmikuuta Hypro 300 + Branson 5825 esittely!

Helmikuun parin ensimmäisen viikon aikana monet ovat käyneet Euran Honkilahdella tutustumassa Branson-Hypro-yhdistelmän toimivuuteen.

IMG_20170128_144025Halusimme itsekin kokeilla, miten 55 hv Branson 2.3 l koneineen jaksaa Hyproa pyörittää. Eipä tuo näytä yskivän isommillakaan puilla. Vinssattaessakin on näinkin kevyt (1960 kg + etukuormaaja) traktori kuitenkin pysynyt tukevasti jaloillaan – toistaiseksi…

Tällä yhdistelmällä voi kulkea metsässä rumia ajouria jättämättä ja etupyörien 52 asteen kääntökulman ansiosta on helppo väistellä kaikenlaisia  esteitä.IMG_20170128_143921

Lauantaina 18.2. klo 10-12 konetta esitellään Hinnerjoella K-market Kulmatorin pihalla, osoite: Yläneentie 16, Eura. Marketin kahviosta tarjotaan osallistujille kuppi kuumaa. N. klo 12 siirrytään työnäytökseen metsään, osoite Yläneentie 600 (n. 6 km. samaa tietä).

Jos olet kiinnostunut käymään jonain muuna aikana, sovi tapaaminen p. 045 671 9230 / Markus Heinilä.

Uusi video kuvattu Eurassa: https://www.youtube.com/watch?v=hxu8fDA3VEQ

Uusi video kuvattu Skånessa: https://youtu.be/v8qnFaeGGhQ

IMG_20170128_112528_015

Juhlavuosi 2017

2017 on Suomelle 100. itsenäisyysvuosi. Hypro Ab:lle vuosi on toiminnan 30. juhlavuosi. Malja molemmille!

Tervehdyksessään Hypron tj. Tommy Karlsson kiittää asiakkaidensa merkkiuskollisuutta ja toteaa ilokseen kaikkien Hypro-tuotteiden myynnin lisääntyneen vuonna 2016. Tämä koskee yhtä hyvin kaatokouria, prosessoreja kuin perävaunujakin. Kasvaneen kysynnän takia tekijöitä palkataan lisää ja juhlavuoteen lähdetään uudistusmielellä.

Päättynyt vuosi varmisti Hypron löytäneen oman jalansijansa myös Suomessa. Erityisesti traktoriprosessorit kiinnostavat suomalaista käyttäjäkuntaa. Kaikkia malleja löytyykin jo eri puolilta Suomea, ja käyttökokemuksia alkaa mukavasti kertyä.

Omalta osaltani kiitän kaikkia asiakkaitamme luottamuksesta ja pyrin edelleen juhlavuotena palvelemaan niin uusia kuin vanhojakin asiakkaitamme parhaan kykyni mukaan. Alkavana vuonna välitämme Hyprojen lisäksi myös eteläkorealaisia Branson-traktoreita sekä tietenkin tavaraa myös Keski-Euroopasta vanhaan malliin.

Tässä Youtubesta sattumanvaraiseesti poimittu tuore Hypro 450 -video: https://www.youtube.com/watch?v=qiMVocmOYio

Skål!  Ilkka

 

post

Pari tarvikevinkkiä

Jotkut ovat kyselleet, mistä kätevästi löytää HYPRO:n käytössä hyödyllisiä tarvikkeita.

Pidän yleensä varastossa heti toimitettavaksi Hypron alkuperäistä ja tavanomaisinta kulutustavaraa, kuten öljynsuodattimia, teräketjuja ja laippoja. Harvinaisemmat tai isommat osat toimitan suoraan Ruotsista Hypron hyllystä tilaajalle,

Vinssin vaijeria voit ostaa metritavarana monista liikkeistä. Vaijeri on 10 millistä. Ellet sopivan laatuista löydä, toimitan alkuperäistä vaijeria Hypron varastosta.

Vaikka monet kehuvatkin terän kestävän hyvin, silloin tällöin sitä pitää teroittaa. Ideaalein viilakoko on 5.2 mutta 5.0 millinen käy yhtä hyvin.

Jos vinssattavan puun tyvi jää kiven tai kannon taa hankalaan paikkaan, veto sivuun onnistuu kätevästi taljapyörällä, joita on hyvä valikoima esimerkiksi Uittokaluston tai Tuontitukun nettikaupoissa:

https://www.uittokalusto.fi/metsatarvikkeet/juontaminen/taljapyorat.html?p=1 tai https://www.tuontitukku.fi/tuotteet/autotarvikkeet/korjaamotarvikkeet/vinssit-taljat-ja-nostoliinat/50503/?sort=8d&page=2

Lisäohjeita ja vinkkejä löydät Hypron mukana tulleesta käsikirjasta. Varovaisuutta ja huolellisuutta noudattamalla työ sujuu. 🙂

taljapyora

post

Hyproja joulupaketteina

(klikkaa isommaksi)

(klikkaa isommaksi)

Syksyn kuluessa monet pitkäänkin asioita puntaroineet päätyivät tilaamaan uuden Hypron. Niinpä monet saavat itselleen joulukuussa paketin suoraan valmistajalta Ruotsista. Useimmissa paketeissa on joulunpunainen Hypro 300, mutta mahtuupa joukkoon yksi Hypro 755 HB -mallikin. Toimitukset menevät kirjaimellisesti valtakunnan laidasta laitaan, itärajalta länsirannikolle. Pohjoisin paketti menee joulupukin omille alueille, Rovaniemelle asti.

Tilaajien kanssa rupatellessa tutut teemat hankinnan perusteluista toistuvat:  ”Haen työn keventäjää”. ”Haluan tehdä omat metsätyöni itse.” ”Huoleton vaihtoehto käytetylle koneelle.” ”Tällä saan korjattua puut vaikeistakin paikoista”. ”Voin hyödyntää traktoriani paremmin.” ”ALV-helpotus EU-konekaupassa on minulle uutta.” ”Voin tehdä tällä urakkaakin”. ”Kevyellä kalustolla metsä ei kärsi”.”Olen netissä tutkinut Hypro-videoita”.

Ruotsin skogsforum.se -palstalla pyörivät tavanomaisten metsäjuttujen lisäksi pitkät keskusteluketjut erilaisten koneiden tuottavuudesta ja erityisesti siitä, miten metsänomistaja itse pystyy kannattavimmin tekemään hakkuita. Hypro on merkkinä Ruotsissa hyvin tunnettu, hakusana ”Hypro” antoi palstalla tänään pitkälti toista tuhatta osumaa.

sieppaa

 

post

Syystalven Hypro-toimituksista

Hyprot kiinnostivat Metko-kävijöitä

Hyprot kiinnostivat Metko-kävijöitä

Tehtaalla Skånessa on juuri nyt kova säpinä. Yleensä hakkukauden alkuun pyritään tekemään koneita varastoon valmiiksi jokavuotista kysyntäpiikkiä varten, mutta mm. kesän lukuisten näyttelyiden takia (Ranskassa FOREXPO, Saksassa KWF, Englannissa APF ja Suomessa METKO) Hyprojen kysyntä on kuitenkin tyhjentänyt varastot nopeasti. Tilausjonot ovat tällä hetkellä 3-7 viikkoa mallista ja tilausajankohdasta riippuen. Tämä on hyvä ottaa huomioon kauppaa suunniteltaessa. Rahdit Ruotsista Suomeen ovat vain parin päivän ongelma.

EU-kaupan etuna monet pitävät sitä, että konetta ostettaessa ei missään vaiheessa tarvitse maksaa alv:ia. Metkon keskusteluissa tämä tieto tuli monille uutena. Jos koneen joskus myöhemmin Suomessa myy, silloin täytyy kuitenkin muistaa alv lisätä myyntihintaan. Valtio kun pitää joka tapauksessa puolensa…

Tällä hetkellä Ruotsin kruunun kurssi on edullisimmillaan vuoteen. 300.000 SEK:n ostoksessa valuuttakurssietu on ostajalle helposti jo 1.000 EUR. Vaikka kurssin heilahtelut kokonaisuutena ovat melko hitaita, tilannetta seuraamalla ja oikealla kaupan ajoituksella säästää helposti satasia. Vaikka maksuehto yleensä on toimitukseen mennessä, silti meillä on ollut asiakkaita jotka ovat tästä syystä maksaneet jo paljon ennen haluttua toimitusaikaa.sek-eur-22-9-16

Kätevä valuuttakurssilaskuri löytyy esim. osoitteesta http://www.ratesfx.com/rates/rate-converter.fi.html

Tehtaan hinnat ovat nyt pari vuotta pysyneet samoina, mutta Ruotsin kustannustason nousun takia hintojen nousupainetta on, joten jos olet harkitsemassa Hypron hankintaa, päätös kannattaa myös siitä syystä tehdä heti!

 

post

Metko-kuulumisia

(Klikkaa isommaksi)

(Klikkaa isommaksi)

 

 

Hypro Ab oli ensimmäistä kertaa Metkossa mukana omalla osastollaan, jossa olivat esillä suosituimmat mallit ja versiot (755 HB, 450 XL 6m, 300 ja FG 45 kaato/energiakoura). Lisäksi tontilla oli yleisömagneettina näppärä korelainen Branson 5825 (55 hv) pyörittelemässä Hypro 300:a.083

450 ja 300-mallit jäivät heti uusille omistajilleen Suomeen ja muut jatkavat messukierrosta Ranskassa, ellei sitä ennen niitä joku itselleen nappaa…087

Paikalla oli koko ajan tehtaan perustaja ja tj. Tommy Karlsson, jonka kanssa kävivät jutustelemassa sekä monet Hypron omistajat että hankintaa suunnittelevat. Myös lehdistö oli hyvin kiinnostunut Suomen markkinoille nopeasti levittäytyvästä uudesta merkistä.Asiantuntijat kommentoimassa

Eräs messukoneen hankkinut kertoi tehneensä pitkään tarkkoja laskelmia hankinnan kannattavuudesta. Omin sanoin: ”Vaikka kuinka yritin laskea, ettei Hyproa kannata hankkia, laskelmat osoittivat aina toista. Niinpä se oli pakko ostaa.”

Muutamat Hyproja pidempään käyttäneet tekivät pikku parannusehdotuksia, jotka menivätkin suoraan johtajan kautta edelleen tuotannolle tietoon. Tj. Tommy Karlsson kiitteli kovasti suomalaisten aktiivisuutta. Monet omistajat viivähtivät osastolla pidempäänkin kertoilemassa kokemuksiaan Hyproista kiinnostuneille. Tästä vielä omasta puolestanikin heille suuri kiitos jälkikäteen – kun en paikan päällä jokaisen kanssa ehtinyt jutustella.054

Välittömästi Euran varastosta saatavilla olevat Hyprot löydät Nettikoneesta hakusanalla Hypro, tai linkeillä: Hypro FG 45 ja Hypro 755 HB.

Bransonista saat kätevimmin lisätietoa suoraan maahantuojalta Fatgad Oy , p. 0400 206 290. Metko-video: Branson 5825 ja Hypro 300